Accueil

Draadloos netwerk binnen de VUB gebouwen

[id : 132] [01/12/2015] [hits : 47118]

en  

Op verschillende publiek toegankelijke locaties - zoals de bibliotheek, het CSB, de studentencafés op de campus,... - vindt u verschillende draadloze netwerken: Eduroam en VUBnext.

De draadloze netwerken VUBnext en Eduroam worden met WPA2 encryptie beveiligd. Indien u dit netwerk gebruikt, wordt al uw data geëncrypteerd verstuurd, wat u toelaat om op veilige manier van alle VUB online diensten gebruik te maken. Uw computer of ander draadloos toestel moet wel WPA2 encryptie ondersteunen.

Om in te loggen op het VUBnext draadloos netwerk hebt u een geldige VUB NetID en paswoord nodig.

Voor het Eduroam draadloos netwerk hebt u een Eduroam identiteit nodig. Elk lid van een instelling die is aangesloten bij Eduroam beschikt in theorie over zo'n identiteit. Inloggen op Eduroam doet u met uw Eduroam identiteit en het overeenkomstig paswoord.

De Eduroam identiteit van VUB medewerkers en studenten is NetID@vub.ac.be Het paswoord is hetzelfde als dat van uw VUB NetID en e-mail adres.

Alle details over het configureren van uw toestel voor het draadloos netwerk vindt u in de VUBnet startpagina voor draadloos netwerk (Zie de Links onderaan).


Waarschuwing voor Windows 10 Treshold 2 gebruikers

In Windows 10 Threshold 2 zit een nieuwe 'feature' die verbinden met VUBnext onmogelijk maakt. Een tijdelijke workaround vindt u op de VUBnet startpagina voor draadloos netwerk (zie de Links lager).

Thomas Jannes - helpdesk@vub.ac.be

http://webnotes.ulb.ac.be/&noteid=132

: :: ::: ::::