Accueil

Uw computer beschermen met anti-virus software

[id : 180] [05/08/2016] [hits : 56194]

en  fr  

De VUB beschikt over een site-license voor de McAfee anti-virus software voor Windows en Apple computers waardoor elk personeelslid en elke student met een kot van de VUB deze software kan installeren om hun computer te beschermen tegen virussen.

Gezien de hogere graad van beveiliging die men met deze producten bekomt, is een antivirus programma onontbeerlijk voor alle computers die verbonden zijn aan de universiteitsnetwerken.

Voor Windows 7, 8 en 10 is McAfee Endpoint Security beschikbaar. Deze software biedt een goede beveiliging tegen virussen en is minder belastend voor de systemen dan McAfee Virusscan waarop de software geïnstalleerd is.

McAfee Endpoint Security is niet beschikbaar voor Windows computers die nog Windows XP draaien, voor deze computers blijft McAfee Virusscan beschikbaar.

Voor Apple computers is McAfee Endpoint Protection beschikbaar. McAfee Endpoint Protection is een stand-alone antivirus programma zonder McAfee Agent dat men kan downloaden via Softweb.

De universiteit beschikt niet over een licentie van McAfee voor Android systemen, voor dergelijke systemen kan u beroep doen op een van de gratis antivirus programma's zoals Avast (http://www.avast.com/) of AVG (http://www.avg.com/).

Voor Windows en Android gebruikers raden we daarnaast ook aan om een gespecialiseerd anti-malware programma te gebruiken, zoals malwarebytes (http://www.malwarebytes.org/).


Alle informatie en download instructies zijn beschikbaar via de softweb website

http://softweb.vub.ac.be/


Upgrade van McAfee op 6 juni 2016

Op maandag 6 juni werd een upgrade doorgevoerd van de McAfee antivirus software voor alle installaties die gebruik maken van de centrale McAfee ePO (e-Policy Orchestrator) server. Op Windows computers - met uitzondering van Windows XP en ouder - werd Mcafee Virusscan vervangen door McAfee Endpoint Security.

Indien u na 6 juni merkt dat op uw Windows computer nog steeds een oudere McAfee versie actief is (behalve Windows XP), is uw McAfee installatie wellicht niet meer up-to-date. In dat geval raden we u aan de nieuwste versie van McAfee te installeren, alle details hierover vindt u op de website van het VUBnet netwerk team (zie de Links onderaan). Hoe u kan nakijken of uw versie up-to-date is, vindt u eveneens daar.

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be
Note

Installeer zeker NIET VirusScan voor Mac 8.6.1 op een systeem met MacOS 10.6 of later !!
Peter Van Rossem - 8 Nov 2011

http://webnotes.ulb.ac.be/&noteid=180

: :: ::: ::::