Accueil

Heraansluiten van een computer op het netwerk

[id : 24] [06/10/2005] [hits : 90195]


Een afgesloten computer kan pas opnieuw op het netwerk, wanneer een aantal basis veiligheidsinstellingen in orde zijn, zodat de computer voldoende beschermd is.

Indien uw computer van het netwerk werd afgesloten, moet u er eerst en vooral voor zorgen dat alle illegale software (bv. Kazaa of eDonkey) verwijderd wordt.

Het is onvoldoende een antivirus en anti-mailware programma eenmaal te draaien, dit moet ook nog op zeer regelmatige basis ge-updated worden en daarnaast moeten ook de veiligheidsrisico's verminderd worden door regelmatige windows updates.

Indien uw PC beheerd wordt door een ICT dienst, gelieve deze dan te contacteren voor de gewenste software te installeren of te updaten.

Indien u zelf moet kan instaan voor uw PC, download dan op een andere PC de laatste service pack voor uw systeem, evenals McAfee en malwarebytes, alsook de laatste update (mbam-rules#####.exe en sdat####.exe). Zet deze op een USB-stick en installeer ze dan op jouw computer. Laat je computer volledig scannen door de antivirus en anti-malware software.

Pas als dit alles in orde is, mag u een verzoek indienen bij VUBNet voor het herstellen van uw netwerkverbinding aan de hand van uw IP adres.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be

http://webnotes.ulb.ac.be/&noteid=24

: :: ::: ::::