Accueil

E-mail archiveren van server op een persoonlijke computer of Gmail

[id : 308] [24/03/2016] [hits : 34589]

en  fr  

Gebruikers die hun mail via de IMAP server beheren, kunnen slechts een "beperkte" capaciteit aan berichten op de server opslaan. Om ruimte vrij te maken op de server, moeten zij ofwel berichten verwijderen ofwel kunnen zij ook (oudere) berichten downloaden naar een persoonlijke computer.

Archiveren van e-mail in Outlook en Mac Mail

Gebruikers die Outlook of Mac Mail gebruiken om hun berichten te beheren, kunnen oudere berichten archiveren door ze te downloaden naar "lokale" mailfolders in hun mailprogramma. Daarvoor volstaat het berichten te "slepen" van de mailfolder op de server naar een mailfolder op de lokale computer. De berichten zijn dan eerder opgeslagen op de lokale computer dan op de server.

Om de ruimte op de server vrij te maken, zal men daarna de postbus op de server moeten opkuisen.

Om de gedownloade berichten op te kuisen in Outlook, open de tab Folders in het Mail scherm en kies een van de Purge opties in het Purge menu. De berichten die u heeft overgeladen van de server naar uw computer zullen verwijderd worden op de server.

Mac Mail ruimt automatisch berichten op wanneer men het programma afsluit.

De berichten die u hebt gearchiveerd op een persoonlijke computer, zullen na het verwijderen van deze berichten op de server enkel nog beschikbaar zijn op de computer in kwestie. Zorg dus zeker ook voor een backup van de gearchiveerde berichten, aangezien deze noch een backup beschikbaar zullen zijn op de server.

Archiveren van berichten in Webmail

Webmail heeft geen notie van "lokale" mailfolders. Bijgevolg kan u dus ook geen berichten archiveren via Webmail. Om plaats vrij te maken in uw postbus, moet u ofwel berichten verwijderen uit Webmail, ofwel een IMAP account aanmaken in Outlook of Mac Mail zodat u berichten kan archiveren op een lokale computer.

Archiveren van berichten naar Gmail

Als u een Gmail account hebt, kan u Mail Fetcher van Gmail gebruiken om berichten in uw Inbox op de mailserver van de universiteit te importeren in Gmail.

Om uw VUB mail archieven over te brengen naar Gmail, moet u de IMAP toegang activeren voor uw GMail account. Vervolgens maakt u in een mailprogramma zoals Outlook of Thunderbird twee IMAP mailaccounts aan, eentje voor de VUB en eentje voor Gmail. Daarna kan u (eenmalig) de inhoud van uw VUB mailmappen verslepen naar uw Gmail account.

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be
Note

Hint: door berichten te verwijderen uit uw Spam folder op de server kan u vrij snel wat ruimte vrijmaken.

Opmerking: berichten die u hebt gearchiveerd op een persoonlijke computer worden NIET CENTRAAL GEBACKUPT, dus is het belangrijk dat u zelf voor backups van deze berichten zorgt!

Opkuisen verwijderde berichten in Outlook 2007/2003: Om berichten te verwijderen van de server, open het Edit menu en kies het item Purge Deleted messages.

http://webnotes.ulb.ac.be/&noteid=308

: :: ::: ::::