Accueil

Mac OS X v10.8+: het programma 'Mail' instellen voor Mac

[id : 314] [28/07/2014] [hits : 47155]

en  fr  

Het is perfect mogelijk om je VUB e-mail te lezen met het programma Mail op macOS X, ook als je computer niet op de VUB staat. Het volstaat in de configuratie de correcte parameters in te vullen.

Om je e-mail via Mail te beheren, moet je eerst een account aanmaken.
Open de Mail-menu en kies Voeg account toe....

Als je reeds een account hebt aangemaakt voor je VUB adres in Mail, hoef je enkel nog slechts enkele parameters aan te passen in de "Voorkeuren...", onder "Accounts".


Selecteer op het volgende scherm "Andere mail account". En klik op volgende.
Vul op het volgende scherm naam, e-mail adres en je paswoord in.

Kies op het volgende scherm het Type Account: een POP account of een IMAP account.
Via POP zal je je mail beheren op de computer zelf, terwijl met IMAP de berichten op de mailserver worden opgeslagen en je enkel toegang hebt als je online bent; voor meer informatie, zie de link onderaan.


De parameters voor de mail servers zijn:
- Server inkomende post (Bij POP-account): pop.vub.ac.be
- Server inkomende post (Bij IMAP-aacount): imap.vub.ac.be
- Server uitgaande post: smtp.vub.ac.be
- Gebruikersnaam: loginname (NetID e.g. qpeeters)

Als je een POP account hebt geconfigureerd in Mail, worden berichten ook bewaard op de server. Bij de Account instellingen (via de "Voorkeuren...") kan je instellen hoe lang oudere berichten op de server bewaard moeten blijven zodat je deze berichten indien nodig nog via roundcube of een andere computer kan opvragen; een periode van 1 week tot 1 maand volstaat wellicht; zie ook de link lager voor het onder controle houden van de grootte van je mailbox.


Klik vervolgende op de Ga door knop. Je komt op een venster met de samenvatting van je account. Klik vervolgens op de knop Maak account aan.

De instellingen van je account zijn nu compleet. Je kan nu op een veilige manier mail versturen en ontvangen via Mail van eender waar op het Internet.

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be
Note

Bij het aanmaken van een nieuwe account voor een adres @vub.ac.be zal Mail klagen over een niet-geldig certificaat voor www.vub.ac.be i.p.v. vub.ac.be. In dit geval mag je deze foutmelding negeren en gewoon verdergaan naar de volgende stap.
9 april 2013

Indien je reeds een account hebt in Mail kan je overschakelen op de beveiligde protocols door de "Gebruik SSL" optie in de "Geavanceerd" settings van de account aan te vinken. De poortnummers zullen dan automatisch wijzigen naar 995 voor POP en 993 voor IMAP.

http://webnotes.ulb.ac.be/&noteid=314

: :: ::: ::::