Accueil

Automatisch e-mail doorsturen naar een ander adres

[id : 139] [14/01/2016] [hits : 88550]

en  fr  

Het is heel eenvoudig om e-mail die op uw VUB-adres toekomt automatisch door te sturen naar een ander (bvb. privé) e-mailadres. Zo kan u gewoon blijven mailen zoals u gewoon bent en toch op de hoogte blijven van alle VUB-berichten.

vub.ac.be mailbox:

Om een doorstuuradres in te stellen, logt u in in Roundcube Webmail met uw NetID en paswoord. Klik vervolgens op Instellingen (rechts bovenaan), en kies (klik) Afwezig/Doorsturen. In de sectie "Doorsturen" (Forward) onderaan kan u een doorstuuradres toevoegen of verwijderen.

U kan een kopie van de berichten op de VUB/ULB mailserver bewaren door Lever berichten af in uw VUB/ULB mailbox aan te vinken. U kan deze dan bvb. raadplegen met Webmail. Maar u zal uw mailbox op de server dan wel van tijd tot tijd moeten opruimen.

Sla tot slot de wijzingen op.

vub.be mailbox:

Om een doorstuuradres in te stellen, logt u in op outlook.office.com met uw mailadres (voornaam.achternaam@vub.be) en paswoord. Klik op het tandwiel in de rechterbovenhoek en vervolgens op mail. In het instelling menu klik je op forwarding.

Vink Start forwarding aan en geef het mailadres adres in waar je de mails wil naar doorsturen.

U kan een kopie van de berichten in uw mailbox bewaren door Keep a copy of forward messages aan te vinken. U kan deze dan bvb. raadplegen via outlook.office.com.

Sla tot slot druk je op Save om de wijzigingen op te slaan.
Nuttig om weten

Zolang uw rekening fysisch op de server bestaat (zelfs indien U geen toegang meer heeft), worden uw berichten automatisch doorgestuurd naar het gespecifieerde adres.

Liens intéressants

Roundcube Webmail
Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be
Note

Opgelet: bij het doorsturen van uw mail naar een ander adres wordt, jammer genoeg, ook alle ongewenste e-mail doorgestuurd. U kan deze spam-berichten wel filteren in uw mailprogramma (Outlook, Mac Mail,...) op basis van de spam-waarden die aan elk bericht worden toegevoegd.
http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=59
17 oktober 2007

http://webnotes.ulb.ac.be/&noteid=139

: :: ::: ::::