Accueil

Stopzetten van een VUB e-mailadres

[id : 288] [17/10/2018] [hits : 35968]

en  

U bent niet meer verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en u wenst uw e-mailaccount te verwijderen zonder op de automatische opkuisprocedure te wachten? Dit kan onder bepaalde voorwaarden.

Om uw aanvraag in te dienen, dient u in te loggen met uw VUB e-mail adres in Webmail of Office365. Vanuit Webmail of Office365 stuurt u dan een mail naar helpdesk@vub.be met de vraag om uw VUB e-mail af te sluiten.

Opgelet! Deze procedure kan enkel gebruikt worden door personen die niet langer deel uitmaken van de universitaire gemeenschap.
U ontvangt dan via e-mail een bevestiging dat uw e-mail adres zal verwijderd worden, alsook wanneer precies.

We raden u wel aan om vooraf een afwezigheidsbericht in te stellen om uw correspondenten er op attent te maken dat de postbus niet meer gelezen wordt. Als alternatief kan u nieuwe berichten automatisch laten doorsturen naar een privé-postbus.


Algemene politiek van het automatisch afsluiten van postbussen

Vooraleer de VUB een computerrekening en e-mail adres afsluit en verwijdert, wordt de eigenaar ervan via e-mail (op het VUB e-mail adres) op de hoogte gebracht. Dit geeft de gebruiker de nodige tijd om enkele voorzorgen te nemen, zoals het archiveren van oude berichten.

Het opkuisen van uw computeraccounts door de VUB gebeurt om veiligheidsoverwegingen ook niet onmiddellijk, maar in twee fasen.

In een eerste fase wordt het paswoord van de account geblokkeerd waardoor u geen toegang meer heeft tot de postbus. Alle e-mailberichten blijven nog wel aankomen in uw postbus en worden eventueel doorgestuurd worden naar een privé e-mail adres als u dit zo heeft ingesteld.

In een tweede fase (na een paar weken) wordt uw postbus fysisch van de mailserver verwijderd en ontvangen uw correspondenten een foutbericht.

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be

http://webnotes.ulb.ac.be/&noteid=288

: :: ::: ::::