Home

E-mail lezen en versturen aan de Vrije Universiteit Brussel

[id : 133] [06/11/2015] [hits : 53524]

fr  en  

Wanneer een e-mail aankomt, wordt die afgeleverd op de VUB mailserver. U kan op verschillende manieren berichten opvragen en versturen.

Via een webbrowser op het Internet

Door in te loggen op http://webmail.vub.ac.be kan u rechtstreeks op de mailserver alle berichten lezen die voor u bestemd zijn.

Het is ook heel eenvoudig om e-mail die op uw VUB-adres toekomt automatisch door te sturen naar een ander (bvb. privé) e-mailadres. Zo kan u gewoon blijven mailen zoals u gewoon bent en toch op de hoogte blijven van alle VUB-berichten.

Op uw PC, Mac of mobiel toestel via een e-mailprogramma zoals Outlook of Mail

Om e-mail te ontvangen en te versturen, moet u in uw e-mailprogramma de inkomende (IMAP) en uitgaande (SMTP) mailserver instellen.

Specifieer imap.vub.ac.be en het poortnummer 993 als inkomende mailserver.

Met SSL (Secure Socket Layers) en TLS (Transport Layer Security) kan je er voor zorgen dat je netwerkverbinding niet wordt "afgeluisterd". Gebruik bij voorkeur TLS als je mailprogramma zowel SSL als TLS aanbiedt.

Stel volgende parameters in om berichten via de uitgaande mailserver van de VUB te versturen:

SMTP server: smtp.vub.ac.be
Authenticatie: Ja
Uitgaande server poort: 587 (in plaats van 25)
Encryptie: TLS (of SSL indien TLS niet beschikbaar is); kies voor Thunderbird STARTTLS

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be
Note

Als u geen authenticatie gebruikt voor de uitgaande mailserver, moet u de SMTP-server van uw Internet Service Provider gebruiken. Gebruik smtp.vub.ac.be in het geval uw computer rechtsteeks aangesloten is op het universitaire netwerk via VUBnet.

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=133

: :: ::: ::::