Home

Netwerkaansluiting op kot

[id : 26] [01/10/2012] [hits : 52970]


Hoe sluit ik mijn computer op mijn kot aan op het netwerk van de VUB ?

De laatste versie van de documentatie voor de netwerkaansluiting van de studentenkoten staat online op de website van de huisvesting, in het gedeelte interne documenten. Er is zowel een nederlandstalige als een engelstalige versie beschikbaar.

Vanaf 1 oktober 2012 werken de netwerkaansluitingen in de Schoofs- en Triomflaan standaard met DHCP en niet langer met een vast IP adres). In de handleiding onderaan volgt u de configuratie B zoals voor de Nieuwelaan.

De netwerkaansluitingen van de Nieuwelaan staan achter extra firewalls die authenticatie van de gebruiker eisen. Vooraleer u iets kan doen zoals uw mail opvragen, instant messagers gebruiken,... moet u een browser (Internet Explorer, Firefox,...) openen en uw NetID en paswoord ingeven.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be
Note

Elke computer die rechtstreeks aangesloten is op VUBNet dient over een up-to-date antivirus programma te beschikken. VUB kotstudenten kunnen daarom gratis McAfee downloaden.
Johan D'Hondt - 14/09/2004

Vanaf 15 september 2004 werken alle kotaansluitingen standaard in Client-only mode
VUBNet - 14/09/2004

Alle gegevens (zoals IP adres), die u nodig heeft voor de installatie van uw computer zijn vermeld op de sticker naast uw netwerkaansluiting.
VUBNet - 2012

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=26

: :: ::: ::::