Home

Mac OS X v10.4: het programma 'Mail' instellen onder Ti(j)ger

[id : 305] [19/05/2009] [hits : 21161]

fr  en  

Het is perfect mogelijk om je VUB e-mail te lezen met Mac Mail, ook als je computer niet op de VUB staat. Het volstaat in de configuratie de correcte parameters in te vullen.

Om je e-mail via Mac Mail te beheren, moet je eerst een account aanmaken. Open de Archief menu en kies Voeg account toe... .

Als je reeds een account hebt aangemaakt voor je VUB adres in Mac Mail, hoef je enkel nog slechts enkele parameters aan te passen in de "Voorkeuren...", bij "Accounts".

- kies het type account: POP of IMAP
- Vul je naam en e-mailadres in
Via POP zal je je mail beheren op de computer zelf, terwijl met IMAP de berichten op de mailserver worden opgeslagen en je enkel toegang hebt als je online bent; voor meer informatie, zie de link onderaan.

Vervolgens zal je je account parameters moeten ingeven:

- Server inkomende post (POP): pop.vub.ac.be
- Server inkomende post (IMAP): imap.vub.ac.be
- Gebruikersnaam: loginname (NetID e.g. qpeeters)

Het paswoordveld kan je voorlopig leeg laten.

Vink de optie Gebruik SSL (Secure Sockets Layer) aan en kies voor Identiteitscontrole Wachtwoord.
Als je een POP account hebt geconfigureerd in Mac Mail, worden berichten ook bewaard op de server. Bij de Account instellingen (via de "Voorkeuren...") kan je instellen hoe lang oudere berichten op de server bewaard moeten blijven zodat je deze berichten indien nodig nog via Webmail of een andere computer kan opvragen; een periode van 1 week tot 1 maand volstaat wellicht; zie ook de link lager voor het onder controle houden van de grootte van je mailbox.

Vul voor de Server uitgaande post smtp.vub.ac.be in en vink de optie Gebruik identiteitscontrole aan. Als Gebruikersnaam specifieer je je loginnaam (NetID, vb qpeeters). Het Wachtwoord hoef je niet speciaal in te vullen.

Je account is nu aangemaakt of aangepast. Je kan nu op een veilige manier mail versturen en ontvangen via Mac Mail van eender waar op het Internet.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be
Note

Indien je reeds een account hebt in Mac Mail dan je kan je overschakelen op de secure protocols dmv. volgende poortnummers:

Verander het poortnummer voor de Server uitgaande post van 25 naar 587.
Het poortnummer voor de Server inkomende post is 995 voor POP en 993 voor IMAP.

http://webnotes.vub.ac.be/&noteid=305

: :: ::: ::::