Home

Departementele websites aan de VUB

[id : 20] [10/02/2015] [hits : 57861]


De webserver van de VUB is een UNIX machine met een Apache webserver en herbergt de institutionele pagina's van de VUB. Maar daarnaast kunnen ook departementen, vakgroepen en administratieve diensten hun pagina's via deze server op het Internet publiceren.

Hoe bekom ik een toegang tot www.vub.ac.be

Om informatie te publiceren op de institutionele webserver hebt u de toelating nodig van de dienst Marketing, Communicatie en Evenementen (MARCOM). De aanvraag hiervoor kan u sturen naar webmaster@vub.ac.be. Zij moeten ook goedkeuring geven voor het door u gewenste webadres.

MARCOM werkt aan een nieuwe strategie voor de online departementele communicatie (zie details via link onderaan).
Eens u die toelating heeft, kan u bij het Rekencentrum een account op de webserver aanvragen via het IDS registratieformulier.

Het publiceren van informatie op www.vub.ac.be

Uw aangemaakte webpagina's kan u op de server www.vub.ac.be plaatsen door middel van een FTP programma of via een Web publishing programma zoals Dreamweaver. De startpagina moet welcome.html of index.html heten.

Dynamische webpagina's

Naast de (statische) HTML pagina's biedt de VUB webserver ook de mogelijkheid om dynamische webpagina's te beheren. Hiervoor kan u CGI-scripts gebruiken, vb in perl, maar ook PHP (versie 5.2.8) is beschikbaar, al dan niet gekoppeld aan een MySQL databank.

Het volstaat om PHP documenten de extentie .php te geven om ze door de webserver te laten interpreteren.

Het kunnen uitvoeren van cgi-scripts moet wel apart aangevraagd worden, evenals het aanmaken van een MySQL (versie 4.1.22) databank. De beheerder van de website kan daarvoor mailen naar helpdesk@vub.ac.be

Active Server Pages, Access en Filemaker software worden niet ondersteund op de VUB webserver.


Uw website heeft een eigen domein

Indien uw website over een eigen domein beschikt (al dan niet binnen het vub.ac.be domein) kan uw site ook op een andere server gehuisvest worden.

Het aanvragen van een account op die server kan via hetzelfde registratieformulier gebeuren. Als u een web adres xxx.vub.ac.be wenst, dient u wel de toelating te krijgen van de dienst MARCOM (zie hoger).

Op de alternatieve server kan u beschikken over PHP 5.4.32 en MySQL 5.5.28.

Peter Van Rossem - helpdesk@vub.ac.be
Note

Cursus informatie kan u beschikbaar maken op het digitaal leerplatform Pointcarré.
Johan D'Hondt - 28/05/2009

http://www.ulb.ac.be/wserv2_oratio/oratio?f_context=fiches&language=en&noteid=20&f_type=view

: :: ::: ::::