Home

Onbekende computers en progamma's kunnen geen e-mail versturen

[id : 211] [08/07/2010] [hits : 51331]

en  

Alle niet geregistreerde computers wordt de toegang tot VUBnet ontzegd. Ook is het vanaf 08/07/2010 niet meer mogelijk om e-mail te versturen via andere dan de gebruikelijke e-mail programma's.

Om de veiligheid op het computernetwerk te verbeteren worden computers waarvan het IP adres niet geregistreerd is bij VUBnet, met andere woorden computers die GEEN domeinnaam (DNS) in het vub.ac.be domein hebben, de toegang tot het netwerk ontzegd!

U kan onderaan nakijken of uw computer geregistreerd is. Verder is het belangrijk om uw computer zo goed mogelijk te beveiligen, door de updates van het besturingssysteem uit te voeren, een anti-virus

Versturen van e-mail beperkt tot de standaard e-mail programma's

Omwille van het toenemend aantal incidenten waarbij SPAM verstuurd wordt via VUB computers, heeft VUBnet besloten een nieuwe veiligheidsinstelling in de McAfee EPO-server te activeren. Deze instelling verhindert "niet-(h)erkende e-mail programma's" om mail te versturen.

Thomas Jannes - helpdesk@vub.ac.be
Note

Indien u weet dat deze instelling voor u problemen met zich mee zal brengen, of indien u tijdens de komende dagen plots problemen ondervindt bij het versturen van e-mail, contacteer VUBnet via helpdesk@vub.ac.be
Thomas Jannes - 08/07/2010

http://www.ulb.ac.be/wserv2_oratio/oratio?f_context=fiches&language=en&noteid=211&f_type=view

: :: ::: ::::