Home

VUB Microsoft Campus Agreement

[id : 265] [20/04/2016] [hits : 55781]


De Vrije Universiteit Brussel beschikt over een Microsoft Campus Agreement voor haar eigen PCs en Macs. Studenten kunnen software tegen gereduceerde prijs of gratis bestellen via de MSDN Academic Alliance.

Microsoft Campus Agreement voor personeel

De Vrije Universiteit Brussel beschikt over een Microsoft Campus Agreement waardoor alle VUB-personeelsleden zonder bijkomende licentiekosten gebruik kunnen maken van volgende desktop software:

- Microsoft Office Professional Mac en Win.
- Upgrade Windows Operating System
(originele licentie van het operating systeem, OEM-licentie, wordt steeds samen met de aankoop van een nieuw toestel aangeschaft).
- CAL (= Client Access Licence) voor Windows Server, Exchange Server, SMS, Sharepoint Portal Server, SQL Server.
Hogervermelde software kan u verkrijgen via de Microsoft contactpersoon in uw faculteit. De lijst van contactpersonen vindt u op het VUB Intranet, onder Directie ICT, Aankoop ICT materiaal (pagina 4, punt 7.1 Software).

Voor CD's met software en licenties van producten die buiten het Campus Agreement vallen, kunnen personeelsleden een bestelling plaatsen via de VUB aankoopdienst. Meer informatie is beschikbaar in hetzelfde document als hoger Aankoop ICT materiaal.

MSDN Academic Alliance voor studenten en personeel

Studenten en personeel kunnen gratis (ontwikkelingstools) of tegen interessante voorwaarden bepaalde Microsoft software downloaden (bv. Office, Windows).

De lijst met beschikbare software is te vinden op de MA3D - MSDNAA website (zie Links onderaan). Op die pagina klikt u op Naar de pagina om een downloadabonnement aan te vragen om de identificatieprocedure te starten. Na een positieve identificatie ontvangt u een login en paswoord om de gevraagde software te downloaden.

Gratis Office 365 voor studenten: belangrijke mededeling op 14/03/2016

Als VUB-student kan je op dit moment gratis en officieus Office 365 downloaden via je vub.ac.be e-maildres. Let wel op met het gebruik van de OneDrive en Sharepoint applicaties. Alle documenten, die daar worden opgeslagen, zal je binnenkort zelf moeten migreren, wanneer het officiële pakket van start gaat.

De VUB werkt met Microsoft aan een mooi aanbod voor de VUB-student. Via je e-mailadres van de VUB zal je een uitgebreid pakket aan Microsoftprogramma's gratis kunnen gebruiken.

Verschillende sluwe studenten merkten na de aankondiging van het project door Microsoft op dat de 'vub.ac.be'-tenant op Office in education reeds werkte, ook al was dit nog niet echt de bedoeling. Intussen registreerden al heel wat studenten op deze tijdelijke versie.

We benadrukken dat dit geen enkel probleem is, maar alle uploads op Sharepoint en OneDrive zullen wel verwijderd worden na de opstart van het officiële VUB-Office 365-aanbod. We raden studenten dan ook aan om geen cruciale documenten permanent te bewaren binnen deze twee applicaties. Wie er toch voor kiest om deze programma's te gebruiken, zal op MY.VUB tips krijgen van onze ICT-dienst over hoe en wanneer je deze documenten het best naar de nieuwe versie kan migreren.

Hou zeker MY.VUB in de gaten, want noch VUB, noch Microsoft kunnen je eventuele gegevensverlies in beide programma's achteraf herstellen.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be

http://www.ulb.ac.be/wserv2_oratio/oratio?f_context=fiches&language=en&noteid=265&f_type=view

: :: ::: ::::