Home

Alle Panopto Digilessen beschikbaar [update 2 juni]

[id : 447] [05/07/2014] [hits : 38529]


Alle lesopnames zijn beschikbaar, maar staan niet op dezelfde server. Als lessen niet te vinden zijn op digiles.cumulus.vub.ac.be dan staan ze waarschijnlijk op digiles.vub.ac.be. Inloggegevens en wachtwoorden zijn voor de twee servers dezelfde.

Als er lessen toch nog onvindbaar zijn, dan neemt u best contact met de lesgever.


ICT is sinds enige tijd bezig met de migratie van Panopto digilessen van de bestaande huisvesting naar de nieuwe hosting omgeving waar ook andere toepassingen zoals CALI, HR en andere gehuisvest zijn.

De nieuwe Digiles server is sinds 23 mei bereikbaar via een nieuw internetadres: http://digiles.cumulus.vub.ac.be; de logins en wachtwoorden zijn dezelfde. De meest recente opnames moeten nog worden gecodeerd. Hier wordt momenteel nog aan gewerkt.


Ondanks een hele reeks voorbereidingen en designafspraken, zijn we in het (her)implementatietraject dat we sinds enkele weken bezig zijn, geconfronteerd met een aantal onvoorziene omstandigheden alsook een toepassing die niet naar verwachting (conform standaarden) reageert. Dit heeft de implementatie danig vertraagd waardoor ook de bestaande situatie van de Panopto hosting in de problemen is gekomen.

We hebben hier in de laatste weken ook zoveel mogelijk proberen bij te sturen, maar zijn nu genoodzaakt om de (her-)implementatie op het nieuwe platform nog als enige werkbare mogelijkheid te beschouwen.
Daarom dat we nu dus ook resoluut de problemen willen oplossen door prioriteit te geven aan het opzet van de nieuwe omgeving.

We hebben omwille van negatieve testresultaten het 3de scenario moeten uitvoeren voor de hosting van Panopto in het nieuwe platform. Dit wil zeggen dat we een tijdelijke workaround hebben opgezet om Panopto in het publieke netwerkgedeelte te huisvesten, zonder tussenkomst van extra netwerkcomponenten.

Onze welgemeende excuses voor de vertraging en de impact naar de gebruikers, maar wij stellen alles in het werk om deze toepassing op een optimale manier beschikbaar te stellen zonder compromis naar de kwaliteit of veiligheid van de andere diensten die wij vandaag reeds aanbieden.

Raf Fonteyn - helpdesk@vub.ac.be

http://www.ulb.ac.be/wserv2_oratio/oratio?f_context=fiches&language=en&noteid=447&f_type=view

: :: ::: ::::