Home

Migratie VUB Studenten en Personeel naar Office 365

[id : 512] [28/11/2017] [hits : 13075]

en  

Sinds 17 oktober 2016 worden VUB studenten stapsgewijs gemigreerd naar de nieuwe Office 365 omgeving. Bij de migratie hoort ook een nieuw vub.be e-mail adres. Een groot aantal VUB personeelsleden werd in de loop van 2017 reeds naar Office 365 gemigreerd. Voor personeelsleden voor wie dit nog niet voor gebeurd is, wordt vanaf 29 november een automatische migratie naar Office 365 voorzien.

Voor alle informatie over de nieuwe omgeving verwijzen we graag door naar volgend artikel

Office 365 samenwerkings- en communicatieplatform


Office 365 samenwerkings- en communicatieplatform

Het Office 365 portaal van Microsoft biedt de VUB gemeenschap de mogelijkheid om zowel online als offline Office toepassingen en e-mail te gebruiken.

Lokaal op je machine

Het platform biedt de mogelijkheid om Office 2016, OneDrive voor Bedrijven en Skype voor Bedrijven op je eigen machines (maximaal 5) te installeren. U kan deze software vrij gebruiken zolang u personeel of student van de VUB bent.

OneDrive is je persoonlijke opslag. Documenten die hierin staan, zijn van overal toegankelijk en kunnen met anderen gedeeld en bewerkt worden.

Skype voor Bedrijven is de communicatietool binnen Office 365. Hiermee kun je gebruik maken van tekst, audio en videochat, maar ook beschik je over de mogelijkheid om bv. op afstand presentaties te geven.

Het online portaal portal.office.com is de grote kracht van Office 365 dat het mogelijk maakt om echt samen- en plaatsonafhankelijk te werken.

Je logt hier in met je @vub.be mail adres (voornaam.achternaam@vub.be) en het paswoord van je VUB NetID.


Via het portaal heb je toegang tot al je documenten (via OneDrive) maar kan je ook gebruik maken van de browser versies van bv. Word, Excel, Outlook, agenda's, OneNote om zo verder documenten (samen) te bewerken.


Nieuwe e-mailomgeving en vub.be e-mailadres

Samen met Office 365 is ook je nieuw vub.be e-mail adres geactiveerd. (indien je nog moet gemigreerd worden naar Office 365, gelieve hiervoor een mail te sturen naar de helpdesk om een afspraak te maken).
Iedereen krijgt, naast het Office 365 pakket, de beschikking over een nieuwe mailbox.

Je vub.ac.be e-mailadres blijft bestaan, maar je mail zal in de nieuwe vub.be mailbox terechtkomen.

Office365 voor personeel

Een groot aantal VUB personeelsleden werd in de loop van 2017 naar Office 365 gemigreerd, onder begeleiding van de Dienst ICT. Voor personeelsleden voor wie dit nog niet voor gebeurd is, wordt vanaf 29 november 2017 een automatische migratie naar Office 365 voorzien. Zij worden hier vooraf over geïnformeerd via e-mail.

Office365 voor studenten

De IT-dienst van de VUB doet een stapsgewijze migratie van de studenten. Zo gauw het jouw beurt is, zal je een e-mail met instructies ontvangen op je VUB-mail.

Je kan alvast je VUB AD activeren zoals hieronder bij de links beschreven.

Waar vind je hulp bij Office 365?

Voor meer informatie en duidelijk handleidingen, demofilmpjes, tips op basis van gebruiksscenario's over de Office 365 applicaties, surf je naar https://support.office.com.

Voor technische ondersteuning en andere issues kan je een e-mail sturen naar helpdesk@vub.ac.be met O365 in het onderwerp. Wij helpen je dan zo snel mogelijk verder.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be

http://www.ulb.ac.be/wserv2_oratio/oratio?f_context=fiches&language=en&noteid=512&f_type=view

: :: ::: ::::