Home

Automatisch opzij zetten van ongewenste e-mail (SPAM)

[id : 59] [05/08/2013] [hits : 62137]

en  fr  

Op de centrale mailserver krijgen alle berichten een spam-status. U heeft de mogelijkheid om deze extra informatie te gebruiken voor het automatisch opzij zetten van ongewenste e-mail.

De eenvoudigste manier om berichten opzij te zetten is gebruik te maken van de Webmail/Tools. Dit laat u toe om op een eenvoudige wijze de spamfilter aan en uit te zetten.

Voor alle accounts aangemaakt na 25 april 2007 wordt de spamfilter automatisch aangezet op de mailserver. U kan die afzetten via Webmail3/Tools.
Berichten met een spam-status Yes, komen dan automatisch terecht in de Folder Spam op de centrale mailserver en niet meer in uw Inbox. Daar worden ze 45 dagen bewaard. Via Webmail3/Folders kan u de opzij gezette berichten controleren op vergissingen.

Het is ook mogelijk om in Outlook of Mail berichten te filteren en op uw lokale computer op te slaan, eerder dan deze via Webmail op de server opzij te zetten.

Johan D'Hondt - helpdesk@vub.ac.be
Note

Het toekennen van een spam-waarde werkt ook indien u de mail doorstuurt naar een adres op een andere mailserver via een.forward.
Eric Luyten - 28/04/2005

http://www.ulb.ac.be/wserv2_oratio/oratio?f_context=fiches&language=en&noteid=59&f_type=view

: :: ::: ::::